Prijetnje smrću direktoru carina federacije BiH

DIREKTOR Carinske uprave Federacije Bosne i Hercegovine Želimir Rebac primio je pismo u kojemu se prijeti smrću i njemu i njegovoj obitelji, potvrdio je novinarima u Sarajevu Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Ashdown je potrdio kako je informiran o prijetnji koja je tijekom dana upućena Repcu istaknuvši pri tom kako je veoma zabrinut tim događajem.

U pismu što ga je Rebac primio navodi se kako mu smrću prijeti "ruska mafija" no Ashdown je odmah upozorio kako treba biti oprezan pri donošenju dalekosežnih zaključaka jer se svatko mogao potpisati na taj način. "Oo što je nedvojbeno to je da mi ovu prijetnju uzimamo veoma ozbiljno", kazao je britanski diplomat.

On je potvrdio kako su odmah uspostavljeni kontakti s domaćim vlastima s ciljem poduzimanja svih potrebnih sigurnosnih mjera.

Carinici Federacije BiH pod upravom Repca proteklih su mjeseci znatno pojačali carinski nadzor i podnijeli cijeli niz kaznenih prijava protiv velikih i utjecajnih poduzeća i pojedinaca iz BiH koji su u prošlosti izbjegavali plaćati carine.

(Hina) rm sb

Pročitajte više