Prijevremeno rođenu djevojčicu u Indiji živu su zakopali. Potpuno se oporavila

Screenshot: YouTube

DJEVOJČICA u Indiji je rođena prerano te je zakopana živa u glinenoj posudi. Njezin liječnik kaže kako se potpuno oporavila, javlja BBC

Dovezena je u bolnicu u kritičnom stanju, imala je sepsu i opasno nisku razinu trombocita sredinom listopada.  Sad je dobila na kilaži i njezino disanje se normaliziralo, a razina trombocita je unutar preporučenih parametara, rekao je pedijatar Ravi Khanna. 

Slučajno pronađena

Njezini roditelji nisu poznati, a vlasti će je nakon određenog perioda dati na posvajanje. Zasad se nalazi u lokalnom domu za djecu u okrugu Bareilly koji se nalazi u saveznoj državi Uttar Pradesh.

Slučajno ju je pronašao mještanin koji je pokapao vlastitu mrtvorođenu kćer. Hinduisti inače kremiraju mrtve, ali bebe i mala djeca se nerijetko pokapaju. Mještanin navodi kako je kopao rupu, a u jednom trenutku je lopatom razbio glinenu posudu te u njoj pronašao bebu. 

Djevojčica je prvo prevezena u lokalnu bolnicu, ali je zbog teškog stanja prebačena u specijaliziranu pedijatrijsku bolnicu. Liječnici navode kako je rođena prijevremeno, moguće u 30. tjednu, i težila je 1,1 kilogram kad je stigla u bolnicu. Imala je temperaturu i nizak šećer. 

"U utorak, kad smo je vratili u lokalnu bolnicu, težila je 2,57 kilograma. Hrani se na bočicu i potpuno je zdrava", rekao je pedijatar Ravi Khanna. 

Nije poznato koliko je beba bila pod zemljom i doktori tvrde da mogu samo pogađati. 

Roditelji još uvijek nepoznati

Trenutno traje potraga za "nepoznatim osobama" odgovornima za situaciju, a policija vjeruje kako su je pokopali upravo njezini roditelji. 

Navode kako je slučaj u Indiji prilično razglašen, ali dosad nitko nije potvrdio roditeljstvo ili došao po nju. 

Nisu navodili moguće motive, ali demografski gledano, rodni paritet u Indiji je jedan od najgorih u svijetu. 

Žene i djevojčice su često diskriminirane i percipira ih se kao financijski teret, osobito u siromašnim društvenim slojevima. 

Pročitajte više