Primorac razriješio Povjerenstvo zbog sukoba interesa

MINISTAR znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac razriješio je danas članove Povjerenstva za provedbu Natječaja za financiranje projekata udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2004./2005. jer je utvrđeno da su neki od članova toga povjerenstva bili u sukobu interesa.

U nedavnome anonimnom dopisu spomenuto je povjerenstvo izravno prozvano za "grubi prekršaj pravila natječaja od 17. svibnja ove godine i netransparentnu dodjelu novca svojim matičnim udrugama".

Odmah po primitku toga dopisa ministar Primorac zatražio je hitan unutarnji nadzor koji je potvrdio "eklatantni sukob interesa".

U današnjoj pismenoj izjavi za medije ministra Primorca navodio se da je donio i odluke o razrješenju članova radnih skupina te o imenovanju Povjerenstva za reviziju provedbe toga natječaja te odluku o suspendiranju svih daljnjih aktivnosti na provedbi Odluke o sufinanciranju projekta i programa udruga u školskoj godini 2004./2005.

Za korumpiranost su anonimno prozvani sada već bivši članovi radnih skupina i Povjerenstva - predstavnici osam različitih nevladinih organizacija orijentiranih prema obrazovanju.

U natječaju je sudjelovalo 456 programa i projekata, od kojih je 121 nagrađen, a financijsku je potporu dobilo 17 projekta i programa predstavnika i udruga koji su bili u stručnim radnim tijelima.

U izjavi se navodi da će i službenica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Sanja Horvatić, savjetnica za udruge, biti raspoređena na druge poslove.

Ministar Primorac ističe kako donesenim odlukama želi još jednom potvrditi da je "MZOŠ odlučan sva poslovna pitanja rješavati moderno i potpuno transparentno u duhu suvremenoga demokratskog društva". Ministar Primorac ističe kako donesenim odlukama želi još jednom potvrditi da je "MZOŠ odlučan sva poslovna pitanja rješavati moderno i potpuno transparentno u duhu suvremenoga demokratskog društva".

Pročitajte više