Primorsko-goranski HNS protiv izjava predsjednika udruge Eko-Kvarner

PREDSJEDNIK primorskogoranskog HNS-a Čedomir Dunato danas je, osvrnuvši se na izjave Vjerana Piršića, predsjednika Inicijativnog odbora ekološke udruge "Eko-Kvarner", ustvrdio da Piršić "laže i iznosi nebuloze kad tvrdi da HNS ne štiti interese građana te da je "udruga Eko Kvarner pod jakim udarom HNS-a"

Dunato je na tiskovnoj konferenciji također neistinom ocijenio Piršićevu tvrdnju da se njegov telefon prisluškuje. Naveo je da Piršić svojim izjavama provocira, ustvrdivši da se HNS-ova stajališta o otvorenim pitanjima projekta "Družba Adria" ne razlikuju od stajališta ekoloških udruga.

Predsjednik Regionalnog savjeta HNS-a za Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju Đani Poropat je, govoreći o "Družbi Adriji", kazao da ta stranka podupire sve projekte koji omogućuju zapošljavanje, ali tako da se razvojem jedne gospodarske grane ne bi štetilo drugoj.

Udruga "Eko-Kvarner" pokretač je raspisivanja županijskog referenduma o otvorenim pitanjima projekta "Družbe Adrie", a Županijska organizacija HNS-a je prije mjesec dana na konferenciji za novinstvo ustvrdila da se "oko toga projekta diže previše halabuke, što može štetiti hrvatskom turizmu".

Pročitajte više