Pripit u Sarajevu autom usmrtio dvije djevojke, kaže da nije kriv. Roditelji bijesni

Foto: I. L./Klix.ba

Armin Berberović, koji je u svibnju ove godine automobilom usmrtio Azru Spahić i Almu Suljić u sarajevskom naselju Marijin Dvor, danas se pred Kantonalnim sudom izjasnio da nije kriv. Nakon ročišta roditelji Alme Suljić su bili ogorčeni i razočarani, piše Klix.

"Ovo je van pameti svake. Ne razumijem da se netko može tako izjasniti nakon svih ovih događaja kroz koje smo mi prošli. Ovo je još jedan dodatni stres za nas. Ja sam se ljudski nadao da postoji mrva čovječnosti, mrva sažaljenja, ali sam se prevario. Ovo je bolno i stresno, skoro kao dan nesreće", kazao je otac Alme Suljić.

Kako je dodao, nije siguran je li ovo "njegova neljudskost" ili savjetovanje nekoga da se ide u "bespotreban i bolan proces koji će nanijeti dodatni stres za nešto što je toliko jasno." "Ovo sad ide na teret države, na teret poreznih obveznika. Ali, nažalost, pravo je takvo. Ne znam što bih više rekao na sve ovo", dodao je otac.

Majka je kazala da ne zna je li joj gore bilo na dan nesreće, na dan sahrane ili danas.

"Ne znam što bih rekla. Ne dolazi u obzir nikakav sporazum. Zahtijevamo maksimalnu zatvorsku kaznu. Apeliram još jednom da pod hitno oni koji to mogu, urade nešto po ovom pitanju i da se za ovakve prekršaje dodjele duplo veće kazne. 20 godina za dvostruko ubojstvo je premalo", kazala je majka.

Odvjetnik kaže da se ne slažu sa svime iz optužnice

Nakon ročišta prisutnim novinarima obratio se i odvjetnik optuženog Berberovića, Rusmir Karkin.

"Počinje glavni pretres, suđenje s izvođenjem dokaza, saslušanje svjedoka i vještaka i provođenje materijalne dokumentacije. Danas da se izjasnio da je kriv, ne bi bilo suđenje. Bio bi glavni pretres na kojem bi se razgovaralo samo o otežavajućim i olakšavajućim okolnostima. Pokušat ćemo kroz suđenje ispraviti određene činjenice za koje mi kao obrana smatramo da nisu pravilno utvrđene", rekao je Rusmir Karkin.

Podsjetit ćemo, 26. svibnja ove godine došlo je do teške prometne nesreće koju je izazvao Armin Berberović upravljajući automobilom u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole. Tom prilikom Azra Spahić je preminula na mjestu, dok je Alma Suljić kasnije podlegla ozljedama. Kako je tada objavljeno, vozio je više nego što je dozvoljeno kada je udario u tri djevojke.

Nakon naleta na djevojke nije se odmah zaustavio, nego je još udario u prometni znak, a zatim i u zid.

Pročitajte više