Pripremite se na velike gužve danas u Zagrebu, evo kad i gdje će biti zastoji

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DANAS su u Zagrebu moguće velike gužve zbog službenog posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj.

Očekuju se velike gužve u centru grada zbog Macronova posjeta, evo kada

Najveće se gužve očekuju u samom centru grada, i od nešto prije 9 pa sve do 11 sati te nešto prije 13 sati.

Naime, Macron je smješten u hotelu Esplanade, odakle će nešto prije 9 sati krenuti prema Pantovčaku, gdje se u 9:15 sastaje s Milanovićem. Zbog toga će na trasi od Esplanade do Pantovčaka biti zastoja. 

Još veći poremećaji u prometu očekuju se iza 10 sati. Naime, Macron i Plenković trebali bi se u 10:20 naći kod Spomenika domovini, između Gradskog poglavarstva i dvorane Lisinski. 

Potom se štićena kolona vraća na Markov trg, gdje je dolazak planiran oko 10:45, što će ponovno izazvati velike zastoje. 

U program je ubačen još i odlazak Macrona i Plenkovića nešto iza podneva na Gornji grad odakle će gledati prelet Rafalea.

Macron će se s Plenkovićem u štićenoj koloni oko 12:45 ponovno uputiti prema Esplanadi, gdje je u 12:55 zakazan susret s Matom Rimcem, a nakon 13 sati će se održati radni ručak. 

Zastoji i u popodnevnim satima na trasi prema zračnoj luci

Poslije ručka je planiran Macronov odlazak iz Hrvatske, zbog čega se u popodnevnim satima očekuju zastoji na trasi do zagrebačke zračne luke. 

Posebna regulacija javnog prijevoza

Zbog dolaska strane delegacije u četvrtak, 25. studenoga, od 8 do 14 sati bit će obustavljena autobusna linija 150 (Tuškanac garaža – Gornji Grad – Trg bana Josipa Jelačića), a u razdoblju između 9 i 13 sati očekuju se povremeni kratkotrajni prekidi u tramvajskom i autobusnom prometu prilikom prolaska štićene kolone, objavio je ZET. 

Zamolili su građane za razumijevanje. 

HAK-ova prometna upozorenja za cijelu zemlju

Kada je riječ o prometu u cijeloj Hrvatskoj, jutros iz Hrvatskog autokluba (HAK) upozoravaju kako magla smanjuje vidljivost, a kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, osobito u Dalmaciji, gdje zbog jakih pljuskova može doći i do zadržavanja veće količine vode na kolniku.

Iz HAK-a napominju kako su mogući odroni, posebice na Jadranskoj magistrali i cestama u gorju.

Na državnoj cesti DC10 između čvorova Luka i Sv. Helena zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom, usporeno.

Na zimskim dionicama javnih cesta do 15. travnja obvezna je zimska oprema.

Danas će zbog boravka stranog državnog izaslanstva na čelu s najvišim državnim dužnosnicima na području Grada Zagreba biti na snazi privremena regulacija prometa te će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekida prometa uz preusmjeravanja te uz privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Pročitajte više