Pritvorenim šefovima Podravke otkazi bez otpremnine

DARKO MARINAC, Zdravko Šestak i Saša Romac više nisu zaposlenici Podravke. Bivši šefovi te koprivničke firme koji su uhićeni zbog "afere Spice" dobili su sporazumni raskid ugovora bez prava na tromjesečni otkazni rok i neće dobiti milijunske otpremnine koje im je jamčio menadžerski ugovor.

Jedini član Uprave Podravke koji je i iz pritvora i dalje zaposlenik te firme je Josip Pavlović. Samo on, naime, nije preko odvjetnika podnio zahtjev za raskid ugovora o radu. Šefovima Podravke sporazumni raskid ugovora ide u prilog zato što više ne postoje okolnosti da ponove kazneno djelo, zbog čega se i nalaze u pritvoru, pa se nadaju da će 20. siječnja biti pušteni na slobodu.

Istraga o "aferi Spice" privodi se kraju

Istraga o aferi Spice se ovih dana privela kraju, ali i dalje je nejasan odnos Podravke s OTP bankom u kojoj Koprivnička firma ima depozit od 6,2 milijuna eura. No, prema pisanju Večernjeg lista, i to bi trebalo uskoro biti riješeno. Mladen Bajić je navodno uspio preko svog mađarskog kolege, glavnog državnog tužitelja Tamasa Kovacsa, pritisnuti OTP banku da napokon pokaže tajne dokumente o svom poslovanju s Podravkom.

"Banka je bitnu dokumentaciju predala mađarskim vlastima koje surađuju s partnerskim institucijama u inozemstvu. Kada se ispune svi uvjeti, banka će tu dokumentaciju predati i predstavnicima Podravke", priopćeno je iz Budimpešte, ali ne navodi se kakvi uvjeti moraju biti ispunjeni.

Pročitajte više