Priveden napadač na 32-godišnjeg Kaštelanina

PU SPLITSKO-DALMATINSKA privela je večeras 32-godišnjaka, za kojega je obradom utvrđena osnovana sumnja da je prekjučer oko 23 sata iz vatrenog oružja pucao na svojega vršnjaka ispred njegove kuće u Kaštel Kambelovcu počinivši tako kažnjivo djelo ubojstva u pokušaju, izvijestila je policija na izvanrednoj konferenciji za novinare.

32-godišnji napadač priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Splitu koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor. Kao motiv pokušaja ubojstva naveo je dugovanje. Policija je pretragom stana, kojim se koristio napadač, pronašla oružje kojim je počinjeno kažnjivo djelo.

Pucnjava se dogodila 31. siječnja oko 23 sata, kada je na 32-godišnjaka, neposredno nakon što je izašao iz kuće u kojoj živi, napadač ispalio nekoliko hitaca od kojih ga je jedan pogodio u gornji dio desne noge. Ozlijeđeni je nakon toga pobjegao u kuću, a napadač nastavio pucati prema kući da bi se zatim udaljio u nepoznatu smjeru.

32-godišnjaka su prijatelji odvezli na Hitnu pomoć u Kaštelima odakle je prevezen u splitsku Kliničku bolnicu gdje mu je utvrđena ustrjelna rana desne noge i prijelom preponske kosti. Zrno metka ostalo je zaglavljeno u predjelu kuka.

Nad njim je obavljen operativni zahvat i život mu nije u opasnosti, ali je potrebno liječenje na traumatološkom odjelu.

Ozlijeđeni 32-godišnji M.V. 2001. odslužio je jednoipolgodišnju zatvorsku kaznu zbog preprodaje droge, pa se, kako neslužbeno doznajemo, pretpostavlja da je u pitanju obračun zbog dugova za drogu.

Pročitajte više