Priveden splitski diler

SPLITSKA je policija danas, zbog posjedovanja i neovlaštene prodaje droge, Splićanina Dejana S. (1977.) privela istražnom sucu Županijskog suda, koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor.

Djelatnici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave Splitsko-dalmatinske uhitili su Dejana S. jučer oko 15,30 sati u Solinu. Zatekli su ga u fordu ´fiesti´ u garaži prodajnog centra ´Mercator´, s 450 grama heroina, čija je vrijednost na ilegalnom tržištu 20 tisuća eura, rekao je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi glasnogovrnik Leon Tauber.

Policija je doznala da se Dejan S. tijekom posljednjih mjeseci intenzivno bavio preprodajom heroina na području Splita i šire okolice. Od za sada nepoznate osobe kupovao je heroin u količinama od 100 do 500 grama, a zatim ga prepakiravao u svom stanu na splitskim Brdima u vrećice od po 0,2 do 20 grama.

Pretragom njegova stana policija je pronašla tri plastične vrećice s po 0,5 grama heroina, pištolj s pripadajućim okvirom, 10 metaka i nož na rasklapanje s ostacima heroina.

Glasnogovornik splitske policije Leon Tauber istaknuo je da je Dejan S. otprije poznat policije jer je više puta bio prijavljivan zbog droge.

Na današnjoj konferenciji za novnare rečeno je kako je jučer preminuo Tomislav Demikeli (1961.) iz Splita, od posljedica teških ozljeda koje je zadobio prije tri dana u prometnoj nesreći.

Demikeli je 27. siječnja oko 23 sata kod kamenoloma nedaleko od Žrnovnice zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motorom piaggio ´skipperom´ i sletio s ceste. Zbog toga što nije nosio zaštitnu kacigu zadobio je tešku ozljedu mozga.

Pročitajte više