Privedena dvojica osumnjičena za bacanje suzavca u sinjskoj diskoteci

DVOJICA osumnjičenih za bacanje ručne bombe sa suzavcem, 9. kolovoza u sinjskoj diskoteci "San Remo", privedeni su danas popodne istražnom sucu Županijskog suda u Splitu koji im je nakon saslušanja odredio pritvor.

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Tina Dispora, potvrdila je da su protiv dvojice osumnjičenika, 25-godišnjeg P.Č. iz Metkovića i 22-godišnjeg policajca D.D. iz Sinja, koji su uhićeni jutros, podignute kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Također protiv D.D., pripadnika specijalne postrojbe PU, koji je suspendiran, podnesen je i zahtjev za stegovnim postupkom, a slijedi i kaznena prijava protiv njega zbog nedopuštenog držanja oružja.

Glasnogovornica splitsko-dalmatinske PU također je rekla kako je kriminalističkom obradom utvrđeno da su osumnjičeni 9. kolovoza oko jedan sat iza ponoći, na plesnom podiju diskoteke, u kojoj je bilo oko tisuću ljudi, aktivirali i bacili ručnu bombu sa suzavcem. Pri tom je 12 osoba lakše ozlijeđeno.

Istražni sudac Marko Brdar izjavio je za Hinu da je P.Č. negirao počinjenje kaznenog djela, a D.D. se branio šutnjom, iskoristivši zakonsko pravo da ne iznese obranu.

Istražni sudac je nakon saslušanja donio rješenje o provođenju istrage, te im je odredio pritvor.

Policija nije iznijela detalje o dosadašnjem tijeku istrage, a neslužbeno se doznaje da je D.D. povremeno radio kao redar u diskoteci "San Remo", no da je mu je vlasnik nedavno otkazao suradnju.

Pročitajte više