Priznanje osječkom Rotaract Clubu

PROJEKT velike darovnice knjiga za hrvatsku manjinu u Vojvodini, koji je u prosincu 2001. organizirao osječki Rotaract Club, na nedavno je završenu natječaju Europskog vijeća Rotaracta (ERIC) dobio 3. nagradu u kategoriji najboljeg europskog socijalnog projekta 2001./2002., izvijestilo je danas vodstvo Cluba.

Rezultati su proglašeni na nedavnoj Europskoj konvenciji Rotaracta u Amsterdamu, a projekt osječkoga Rotaract Cluba bio je kandidiran kao jedini iz Distrikta 1910 i 1920, što znači da je predstavljao klubove iz pet država: Hrvatske, Slovenije, Austrije, Madžarske i BiH, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Cluba Tomislav Levak.

Podsjetio je da je u suradnji s Rotaract Clubom iz Novoga Sada u prosincu 2001. organizirana darovnica velikog broja naslova za Odjel nacionalnih manjina Gradske knjižnice u Subotici. Tako su, smatra, "probijene kulturne zapreke i predrasude na osjetljivu području jugoistočne Europe".

Dodao je da je projekt nastavljen u prosincu prošle godine kad su knjige darivane madžarskoj manjini u Zrenjaninu i Novom Sadu te je predloženo da projekt postane tradicionalan pa će se i dalje prikupljati i darivati knjige za manjine u Hrvatskoj, Madžarskoj i Vojvodini.

Pročitajte više