Problemi s BlackBerry uređajima i u Sjevernoj Americi, investitori se okreću od RIM-a

PROBLEMI s BlackBerry uređajima nastavili su se i danas. Ne samo da problemi u Europi, Africi Bliskom Istoku i Indiji nisu otklonjeni, već su se proširili i na Sjevernu Ameriku.

Tvrtka Research In Motion, koja proizvodi BlackBerryje, obavijestila je javnost da radi na uklanjanju problema, ali korisnici ovih uređaja još uvijek imaju problema s mailom, browsingom i slanjem poruka na Messengeru, to jest sa svime što zahtijeva "data connection".

Situacija je prilično zbunjujuća. jer su iz RIM-a jučer poručili kako je problem otklonjena da se usluge mogu ponovno koristiti kao i inače, samo da bi kasnije javili da ipak još uvijek rade na problemu.

"Problemi su uzrokovani programskom pogreškom unutar naše infrastrukture. Kao rezultat toga stvoren je veliki backlog, a naši tehničari svim snagama rade na uklanjanju problema", poručili su. Nisu kazali koliko dugo će taj proces potrajati.

Problemi u najgorem mogućem trenutku, jer iPhone 4S izlazi za dva dana

Ovi problemi s BlackBerry uređajima za RIM su došli u najgorem mogućem trenutku, jer već u petak na tržište izlazi konkurentni iPhone 4S. To nije jedini problem za RIM, jer sve više kompanija uviđa da nema potrebe da plaćaju za RIM-ovu uslugu zaštićenih emailova, te sve više dopuštaju svojim zaposlenicima da za slanje korporacijske elektronske pošte koriste i alternativne uređaje, a to se posebno odnosi na iPhone.

Zbog lošeg financijskog izvješća o poslovanju tvrtke u prošlom kvartalu, te velikog pada vrijednosti njenih dionica, investitori sve više prijete napuštanjem projekta ukoliko se ne promijeni vodstvo tvrtke koje nije pokazalo da je sposobno nositi se sa sve jačom konkurencijom.

Pročitajte više