Problemi s vodom u Splitu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

VELIKA količine kiše koja je u proteklom periodu pala na šire splitsko područje, uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, javljaju iz Vodovoda i kanalizacije Split.

Rezultati ispitivanja vode uzeti na različitim mjestima iz vodoopskrbne mreže koja se napaja iz izvorišta Jadro pokazuju da je parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti.

Analize s terena također pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna, upozoravaju iz Vik-a Split, prenosi Dalmacija danas.

"O rezultatima Laboratorija za pitke vode Vodovod i kanalizacija Split, obaviješten je Nastavni zavod za javno zdravstvo čiji stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i naše web stranice www.vik-split.hr", zaključuju.

Pročitajte više