Pročitajte što Vidošević misli o onima koji su mu skandirali "lopove"

"NADANE lopove", orilo se jučer iz grla mase prosvjednika koji su zastali pred zgradom Hrvatske gospodarske komore (HGK) i pogrdama dozivali njenog predsjednika. Nadan Vidošević gotovo sigurno u nedjelju navečer nije bio na radnom mjestu, ali glas o tome da ne uživa naročitu popularnost među prosvjednicima, brzo je stigla do njega. Na skandiranje je odgovorio preko glasnogovornice Martine Sokač Sarage. Mi nismo razumjeli odgovor, ali možda vi hoćete, prenosimo ga u cijelosti:

"Pravo je svakoga građanina da prosvjeduje, no gospodin Vidošević već godinama upozorava na nedostatak društvenog dijaloga koji je pretpostavka općeprihvaćenoj društvenoj strategiji koja mora odgovoriti kamo hrvatsko društvo želi ići i što su njezine stvarne vrijednosti i interesi za koje će se zalagati. Pogrešno bi bilo vjerovati da problem leži u pojedincu ili pojedinačnoj instituciji već je to problem funkcioniranja, odnosno nefunkcioniranja društva u cjelini", stoji u odgovoru.

U nekoliko navrata smo pokušali kontaktirati i Vidoševića kako bi pojasnio što gornje rečenice zapravo znače, no nije odgovorio ni na jedan poziv, kao ni na SMS. Glasnogovornica ga je ispričala rekavši da je zauzet brojnim sastancima u Krašu.

Pročitajte više