Prodaja Windowsa 7 "fantastična"



PREDSJEDNIK Uprave Microsofta Steve Ballmer rekao je danas kako prodaja najnovijeg računalnog operativnog sustava kompanije, Windowsa 7, ide "fantastično" otkad je ta verzija Windowsa stavljena u prodaju.

Ballmerova izjava, koju je dao na novinarskom susretu u Tokiju, stiže samo 10 dana nakon što je Microsoft službeno pustio operativni sustav koji će naslijediti Vistu. Microsoft se nada pozitivnom prijemu Windowsa 7 kod kupaca, jer bi se tako trebalo preći preko brojnih aspekata Viste koje su zamjerili kompaniji.

Također, Microsoft, koji je ranije ove godine po prvi puta u 23 godine otkad je izašao na burzu zabilježio negativni prihod za cijelu fiskalnu godinu, nada se kako će novi sustav pomoći pri novom tržišnom uzletu.

"Sedmica" puno bolja od Viste u prodaji

NPD Group, tvrtka specijalizirana za istraživanje tržišta, rekla je kako Windows 7 ima bolje prodajne rezultate od Viste kad se usporedi vremenski rok od 10 dana nakon puštanja u promet.

Po podacima NPD Groupa, Windows 7 ima prodajne rezultate za 234 posto bolje od Viste u prvih nekoliko dana prodaje, ali prihod i nije toliko veći, budući da je dosta primjeraka novog operativnog sustava prodano po nižim cijenama u pretprodaji.

Primjerice, u SAD-u se primjerak Windows 7 Home Premium izdanja u pretprodaji mogao kupiti za 76 dolara, dok mu je regularna prodajna cijena 120 dolara.

Pročitajte više