Prodaje se "Nixonov" hotel Watergate

"WATERGATE", hotel u Washingtonu koji je postao poznat zahvaljujući aferi koja je dovela do propasti bivšeg američkog predsjednika Richarda Nixona, bit će ponuđen na aukciji kasno danas, piše Daily telegraph.

Hotel je zatvoren 2007. godine nakon što su njegovi vlasnici ostali bez novca ponajviše zbog sudskog spora sa stanarima hotela vođenog oko renoviranja.

Prodaji "pomaže" Mjesec te smrt novinara

Oglas o povratu nekretnine istekao je prošle nedjelje tako da će hotel završiti na aukciji.
Banka koja je konfiscirala hotel nada se kako će potencijalni kupci biti privučeni poviješću hotela, ali i time što se datum aukcije poklopio s godišnjicom slijetanja na Mjesec te nedavnom smrću novinara Waltera Cronkitea, koji je, između ostalog, popratio i aferu "Watergate".

Hotel je postao planetarno poznat nakon što se saznalo da su u njemu spavali agenti Republikanske stranke prije nego su provalili u urede Demokratske stranke, 1972. godine.

Istraživanje tog kaznenog djela novinare Boba Woodwarda i Carla Bernsteina dovelo je do samog političkog vrha, što je uzrokovalo davanje ostavke republikanca Richarda Nixona. 

Cijena? Milijun dolara

Hotel je danas u lošem stanju, s hodnicima punim razbacanog starog namještaja, a do planiranog renoviranja u vrijednosti od 170 milijuna dolara, nikada nije došlo. "Watergate", hotel s 251 sobom, raspoređenih na dvanaest katova, mogao bi se prodati za samo milijun dolara, prenosi The Independent. Vlasnici mnogih hotelskih lanaca već su najavili dolazak na aukciju.

Pročitajte više