Prodavačice u Zagrebu krale utržak jer nisu dobivale plaće

TRI ZAPOSLENICE u zagrebačkoj prodavaonici "Međimurske trikotaže Čakovec" osumnjičene su da su u nešto manje od dvije godine od utrška ukrale gotovo 370 tisuća kuna koje su, prema vlastitom priznanju, potrošile "na život" jer dulje vrijeme nisu dobivale plaće, izvijestila je danas policija.

"Otuđeni novac nije pronađen, a djelatnice koje su prijavljene Općinskom državnom odvjetništvu izjavile su da su ga potrošile na život jer nisu dobivale plaće", kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Nestanak gotovine od dnevnih utržaka čakovečko je poduzeće prijavilo 2003. Istražujući krađu policija je započela kriminalističku obradu nad voditeljicom, zamjenicom i blagajnicom zagrebačke prodavaonice MTČ-a koje je na kraju osumnjičila da su od početka 2000. do kraja rujna 2001. krale novac i krivotvorenjem službenih isprava pravdali manjak.

"Kako bi prikrile krađu sastavljale su službene isprave, odnosno specifikacije čekova po tekućim računima građana i ovjeravale ih pečatom i potpisom", kaže se u službenom policijskom izvješću. Osumnjičene su, naime, u čekove s nepostojećim serijskim brojevima upisivale brojeve nepostojećih tekućih računa, kao i lažne podatke o serijskim brojevima čekova i tekućih računa kupaca koji su ranije kupili robu i uredno je platili pravim čekovima u više rata.

Policija je protiv osumnjičenih podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Pročitajte više