Produljen pritvor mladiću koji je pregazio glumca Aleksandra Bogdanovića

Foto: Facebook

NA još dva mjeseca produljen je pritvor Branislavu Smiljaniću iz Tenje, koji je 16. prosinca prošle godine na pješačkom prijelazu u Osijeku naletio na glumca HNK Aleksandra Bogdanovića te pobjegao s mjesta nesreće. Bogdanović je naknadno preminuo.

Podsjetimo, 22-godišnji Smiljanić osumnjičen je da je automobilom, prije nego što je stekao pravo na upravljanje njime, na obilježenom pješačkom prijelazu udario Bogdanovića te se, iako svjestan da ga je ozlijedio, udaljio s mjesta nesreće a da mu nije pružio pomoć niti o tome obavijestio policiju.

Pregazio ga je doslovno pred zgradom u kojoj je Bogdanović živio sa suprugom i sinom. Glumac se kobne večeri vraćao kući iz kazališta nakon predstave Kabaret Beckett. Imao je 45 godina.

Ponavljač prometnih prekršaja

Sa Smiljanićem su kobne večeri u automobilu bili prijatelji i 18-godišnja djevojka. Nesreću je skrivio Kijom Sorento, čiju je fotografiju objavio i na Facebooku.

Index je ubrzo nakon nesreće doznao da je Smiljanić prije dvije i pol godine, u ljeto 2017., skrivio prometnu nesreću u kojoj je jedan čovjek lakše ozlijeđen. Smiljanić je tada bez položenog vozačkog vozio Audi. Riječ je o vozaču s više prometnih prekršaja.

Nakon nesreće razgovarali smo sa Smiljanićevim ocem

Njegov je otac, prema dostupnim podacima, zaposlenik Prve policijske postaje u Osijeku. 

Nakon nesreće nazvali smo Smiljanićevog oca, koji se 2014. spominjao kao policajac zadužen za sektor "Nalaznog ureda" u Osijeku, a nije poznato je li još uvijek na istoj funkciji. 

"Neću ništa komentirati", odmah nam je rekao. 

"Ni izraziti sućut?" pitali smo. 

"Sućut da, i to izuzetno veliku. Ništa drugo neću govoriti", rekao je tada za Index Smiljanićev otac i poklopio prije nego što smo ga uspjeli pitati kako on kao policajac nije spriječio da mu sin vozi bez vozačke dozvole.

Pročitajte više