Profesor Fakulteta političkih znanosti napadnut drugi puta u tri mjeseca

PROFESOR osnovnih politoloških predmeta na Fakultetu političkih znanosti Tonči Kursar pretučen je danas štapom.

Napad se dogodio blizu zgrade Fakulteta u Lepušićevoj 6, a profesor je danas trebao upisivati ocjene s prvog ljetnog ispitnog roka koji je u tijeku. Napadači su ga udarili u glavu zbog čega je dobio samo lakše ozljede, a odmah nakon napada je otišao na policiju.

U ožujku ga zalili bijelom bojom

Zanimljivo je kako je ovaj profesor koji je na Fakultetu poznat po tome što se njegovi ispiti teško prolaze, napadnut već drugi puta u tri mjeseca. U ožujku ove godine njega je napadač polio bijelom bojom, a tada ga policija nije zaštitila. Kako saznajemo na Fakultetu, tada su mu policajci savjetovali da drugi puta bude blaži na ispitu. Rektorat Zagrebačkog sveučilišta zatražio je da se riješi taj napad na profesora koji je očito ugrožen, no nitko nije ništa poduzeo.

Rektorat se tada oglasio priopćenje u kojem je pisalo kako je takvo ponašanje nedopustivo te je pozvalo sve institucije da zaštite sigurnost i dostojanstvo svih profesora i omoguće nesmetan rad fakulteta i akademije. Očito se to nije uspjelo jer je Tonči Kursar ponovno napadnut.

I.Kri.
Foto: Ilustracija 

Pročitajte više