Profesor iz Korenice koji je bio hit na YouTubeu postao načelnik Plitvičkih jezera

Screenshot: HRT

PROFESOR hrvatskog jezika Ante Kovač iz Korenice je davne 2011. godine postao hit na YouTubeu kada se u HRT-ovom prilogu ironično rasplakao zbog svečanog otvaranja okretišta autobusa koje je bilo smješteno u školskom dvorištu OŠ Franje Tuđmana u tome mjestu.

Danas je postao načelnikom općine Plitvičkih jezera pobijedivši HDZ-ovog kandidata. Kovač je kao kandidat grupe birača osvojio 978 glasova ili 50,88 posto dok je kandidat koalicije HDZ/HSP AS Boris Luketić osvojio 906 glasova ili 47,14 posto.

Podsjetimo, Kovač se "rasplakao" pred kamerama i izjavio: "Oprostite, ja sam dirnut. Mislim da je ovo najbolje što se dogodilo bar dok sam ja u Korenici. Ne treba nam više ni voda, ne treba mi ni dimnjačar da ga čekam i 20 dana, ne treba nam ništa kada imamo ovako divno okretište".

Uplakani profesor dodao je kako su zamijenili i wc školjku te je najavio ponovno svečano otvaranje kada bude postavljena nova wc školjka. Lokalna vlast je u okretište autobusa ispred škola uložila 70 tisuća kuna, pisalo se tada.
 

Pročitajte više