Profesor koji je napao učenike neće dobiti otkaz

MINISTRICA obrazovanja Blaženka Divjak obratila se medijima i komentirala slučaj profesora iz Čakovca koji se fizički sukobio s učenicima.

"U današnjoj izjavi za medije, čiji je povod nedavni potresni događaj u Tehničkoj školi u Čakovcu, pridružila mi se Marijana Kozarić Ciković, načelnica samostalnog sektora za inspekcijski nadzor.

Odgovor na nasilje nikada ne smije biti još nasilja, jer to nije rješenje! Prevencija nasilja jedini je način da se ono suzbije i eliminira kako u učionicama, tako i u ostalim društvenim sferama", napisala je Divjak na Facebooku.

"Nasilje nije dobar odgovor na nasilje niti će to ikada biti", ponovila je Blaženka Divjak na konferenciji.

Marijana Korazić Ciković, načelnica samostalnog sektora za inspekcijski nadzor, kazala je kako profesor Franjo Dragičević neće dobiti otkaz.

"Inspekcija obavlja inspekcijski nadzor u dijelu svoje nadležnosti. Prema do sada ustanovljenom, škola nije do kraja iskoristila sve mogućnosti koje su joj dane i nije kontinuirano provodila mjere koje su propisane zakonom i propisima. Ravnatelj je iz ovlasti poslodavca donio odluku o upozorenju nastavniku iz obaveze radnog odnosa što znači da ukoliko bi se takav incident ponavljao, ravnatelj bi mogao dobiti otkaz. Po utvrđenom stanju i svim činjenicama, inspekcija će izreći mjere iz svojih ovlasti", kazala je.

 

Pročitajte više