Profesor koji je rasturio YouTube: "Ravnateljica je postigla cilj, gledali su je u Normandiji"

PROFESOR hrvatskog jezika Ante Kovač iz Korenice, kojega je hrvatska javnost upoznala kada se ironično rasplakao pred kamerama zbog izgradnje okretišta autobusa u dvorištu škole, danas je kazao da se ne osjeća kao zvijezda.

"Ne osjećam se zvijezdom, jer zapravo je moja ravnateljica htjela biti na televiziji, a ne ja. Baš me zovu jedni prijatelji iz Normandija da su gledali moju ravnateljicu čak u Normandiji", kazao je ponovno ironično Kovač te dodao kako misli da su se ravateljici time ispunila očekivanja.

Profesor smatra kako nije bila pretjerana hrabrost njegovo ironično komentiranje sulude ceremonije, zbog kojeg mu sada prijete iz koreničkih političkih struktura, a ravnateljica Vesna Vidović je čak najavila i tužbu.

"Ja sam studirao povijest i još nikada nisam čuo ili pročitao da je netko zbog plakanja proglašen hrabrim. To je malo čudno", rekao je Kovač u emisiji Hrvatska uživo i dodao kako više neće davati izjave medijima nego se "okreće popravljanju limarije na svom legendarnom Golfu".

"Veliki događaj za školu"

Podsjetimo, profesor Ante Kovač iz Korenice je postao hit na YouTubeu kada se u HRT-ovom prilogu ironično rasplakao zbog svečanog otvaranja okretišta autobusa koje je smješteno u školskom dvorištu OŠ Franje Tuđmana u tome mjestu. Tada je direktorica škole Vesna Vidović objasnila da je to veliki događaj za školu zato što će se djeca iskrcavati direktno pred vratima škole.

"Oprostite, ja sam dirnut. Mislim da je ovo najbolje što se dogodilo bar dok sam ja u Korenici. Ne treba nam više ni voda, ne treba mi ni dimnjačar da ga čekam i 20 dana, ne treba nam ništa kada imamo ovako divno okretište", kazao je tada uplakani profesor Kovač te dodao kako su zamijenili i wc školjku i najavio je ponovno svečano otvaranje kada bude postavljena nova wc školjka. Lokalna vlast je u okretište autobusa ispred škola uložila 70 tisuća kuna.

Pročitajte više