Profesorici koja je Milanovićevom sinu podigla ocjenu poništena opomena pred otkaz

Foto: Igor Soban/PIXSELL

PROFESORICI matematike, koja je u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji naknadno povisila zaključnu ocjenu sinu predsjednika Republike nakon što je školu u nekoliko navrata kontaktirala prva dama Sanja Musić Milanović, poništena je odluka o opomeni pred otkaz, javlja HRT

Članovi Školskog odbora većinom glasova poništili su odluku ravnateljice. Ravnateljica je opomenu izrekla na prijedlog Prosvjetne inspekcije koja je istraživala nepravilnosti. Profesorica je inspekciji rekla da je ocjene promijenila nakon pritiska ravnateljice.

Navodni pritisak na ravnateljicu

Podsjetimo, Jutarnji list je u srpnju objavio da je Sanja Musić Milanović, supruga predsjednika Republike Zorana Milanovića, izvršila pritisak na ravnateljicu zagrebačke Klasične gimnazije Zdravku Martinić-Jerčić kako bi se već zaključene dvije ocjene njezinog mlađeg sina, nakon gotovo tjedan dana od završetka škole, iz četvorki promijenile u petice.

Ravnateljica Martinić-Jerčić je za Jutarnji poručila da nije bilo pritisaka te da niti jedan roditelj nije tražio da se njegovom djetetu promijeni zaključena ocjena. No isti list navodi da su Milanovićevu sinu šest dana od zaključivanja, podignute ocjene iz dva predmeta, matematike i latinskog jezika pa je na kraju prošao s 5.0.

Prije tjedan dana javno komentirala situaciju 

Milanović je aferu prvi put javno komentirala prije tjedan dana te je na RTL-u upitana o mailu koji je poslan ravnateljici. 

"Gledajte, ja sam taj mail poslala zaista u dobroj vjeri. Ja vam na cijelu tu priču gledam, roditelji i nastavnici su tu sa zajedničkim ciljem, a to je odgoj i obrazovanje djece. Uočila sam, po mojem mišljenju, na određene stvari na koje sam htjela ukazati i zapravo imala sam isključivo jedan cilj.

Ukazati na nešto što sam primijetila da stručne službe te škole procijene je li tomu tako ili nije. I ako je, tijekom ljetnih mjeseci eventualno nađu način da se poboljša kvaliteta nastave jer to je za svu djecu dobro", kazala je.

Upitana je bi li opet napravila isto. "To mi je jako teško u ovom trenutku odgovoriti. Ne znam bih li opet napravila. Ovisi od situacije", kazala je.

Pročitajte više