PROGNOZA PO GRADOVIMA Stiže osvježenje, pogledajte što nas čeka u tjednu koji dolazi

Foto: DHMZ, Drazen Suvic

JOŠ DANAS nas očekuje sunčano i vruće vrijeme s maksimalnim temperaturama do 36°C, a već sutra će postati vrlo nestabilno te su mogući izraženiji lokalni grmljavinski pljuskovi.


Tako se sutra očekuje pretežno ili djelomično sunčano vrijeme, uz mjestimičnu kišu te lokalne pljuskove i grmljavinu. Potkraj ponedjeljka i u noći na utorak kiša će biti češća, a ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi.

U utorak promjenljivo uz kišu i pljuskove te osjetno svježije, a promjenljivo će biti i u srijedu. Početkom sljedećeg tjedna na Jadranu pretežno sunčano i vruće, a uz više oblaka na sjevernom Jadranu mjestimice može biti kiše i pljuskova. U noći na utorak te tijekom utorka oblačnije, uz čestu kišu i pljuskove koji mjestimice mogu biti izraženiji. U srijedu slijedi smirivanje vremena.

U ponedjeljak će zapuhati jugo, a od utorka vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, piše HRT.

Meteoalarm upozorava na grmljavinsko nevrijeme

Meteoalarm je zbog mogućnosti intenzivnih grmljavinskih pljuskova, ponajprije u Međimurju, Zagorju i uz granicu sa Slovenijom, izdao upozorenje za danas, a za druge regije i za sutra.

Za sutra je pak zbog mogućeg grmljavinskog nevremena izdano upozorenje za Karlovac, Osijek, Split, Knin, Rijeku i Zagreb s naglaskom na jače grmljavinske pljuskove u Osijeku i Kninu.

Temperature od ponedjeljka padaju za 15°C

Nakon pljuskova u ponedjeljak, širom zemlje se očekuje pad temperature, pa će tako u Osijeku od utorka jutarnja temperatura pasti na 17°C u jutarnjim, odnosno 24°C u popodnevnim satima te će se ispod 30°C zadržati sve do subote, kada se očekuje porast temperature.



U Zagrebu će temperature već sutra pasti ispod 30°C, ali će u utorak dodatno pasti na samo 21°C u popodnevnim satima, dok će se na 30°C  vratiti od subote.



I u Rijeci će se temperatura od sutra sniziti te se očekuje 27°C  tijekom dana, ali će od utorka pasti na 23°C, a ispod 30°C će se zadržati do kraja tjedna, s maksimalnih 29°C  u subotu.



Pad temperature u Splitu očekuje se od utorka, a kiša je moguća već od sutra. Temperatura će u utorak iznositi 24°C, a iako će u ostalim danima prevladavati sunčano, dnevna temperatura će se zadržati do maksimalnih 27°C, dok će tek u subotu porasti na 30°C .



U Dubrovniku se smanjenje temperature očekuje od utorka, kada se očekuje i slabija kiša. Temperatura će pasti na 26°C te će se zadržati ispod 30°C  do kraja tjedna.



Pratite mogućnost kiše i grmljavinskog nevremena uživo

Dolazak kiše ili grmljavinskog nevremena koji će nam donijeti značajno osvježenje možete pratiti i uživo.

Tako dolazak kiše možete provjeriti ovdje, dok grmljavinsko nevrijeme možete pratiti na ovom linku.

Pročitajte više