Progovorila djevojčica koju je prebio otac bivši specijalac

Screenshot: Nova TV

BIVŠI specijalac policijske postrojbe Alfe pretukao je u petak svoju kćer na zagrebačkoj Peščenici i potom u alkoholiziranom stanju automobilom bježao od policije i skrivio prometnu nesreću.

Podsjetimo, S. F. je prema riječima njegove bivše supruge u petak brutalno istukao kćer.

"Kći je bježala od oca koji ju je mlatio i držala ruke ispred glave da je prestane tući po glavi, vikala je 'upomoć' i 'tata gušiš me, nemoj me tući, molim te', razbio joj je naočale na glavi i mobitel koji nam je jedini vid komunikacije. Pobjegla je kod susjeda u kuću, ali i susjed je pobjegao, otac ju je tamo našao i izvukao van i nastavio ju tući, njenom glavom je otkinuo i jednu letvu s ograde, vukao ju je po asfaltu i rastrgao majicu. Pušten je iz zatvora gdje je bio radi prijetnji tetama u vrtiću, za što je dobio 2,5 godine zatvora, a 2014. je bio osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog obiteljskog nasilja (tad je odležao jedva 10 mjeseci), pušten je u siječnju na uvjetnu zbog dobrog vladanja i jer je inzistirao da čuva djecu dok sam ja na operaciji. Ovo je prvi put da je digao ruku na dijete", ispričala nam je majka.

Pretučena kći odlučila je stati pred kamere i iznijeti svoju priču.

"Nitko me nije pitao da li želim ići kod njega ili ne želim. Voljela bih da se pita djecu kako je njima, da li žele da netko bude blizu njih ili ne", rekla je pretučena djevojčica za Provjereno.

Kreće postupak protiv policajaca

U nedjelju je Index objavio i snimke razgovora majke s policajkama i policajcem iz PP-a Maksimir, zbog čega je sad načelnik PUZ-a podnio zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv dvoje policijskih službenika.

"Načelnik Policijske uprave zagrebačke (PUZ) podnio je zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv dvoje policijskih službenika PUZ-a zbog utemeljene sumnje na počinjenje povrede službene dužnosti i to za policijsku službenicu Operativnog komunikacijskog centra policije zbog nedoličnog ponašanja u službi i policijskog službenika IV. policijske postaje Zagreb (Maksimir - Peščenica) zbog nesavjesnog, nepravodobnog ili nemarnog izvršavanja službenih obveza i nedoličnog ponašanja u službi", odgovorili su Indexu iz PUZ-a.

Pročitajte više