Programsko vijeće odlučilo o raspisivanju natječaja za ravnatelje triju HRT-ovih podružnica

PROGRAMSKO vijeće HRT-a danas je donijelo odluku o raspisivanju natječaja za ravnatelje triju podružnica HRT-a Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Glazbene proizvodnje.

Po riječima predsjednika Vijeća Zdenka Ljevka natječaj za ravnatelje trebao bi biti raspisan u Narodnim novinama i dnevnom tisku čim to bude moguće.

Uvjeti za raspisivanje natječaja stvoreni su nakon što je to tijelo danas izabralo Mirka Galića za glavnog ravnatelja HRT-a.

Ravnatelje televizije, radija i Glazbene proizvodnje Vijeće će izabrati tajnim glasovanjem, nakon razgovora sa svim kandidatima koji na javnom natječaju udovolje uvjetima. Na tom će se razgovoru kandidati za ravnatelje ukratko predstaviti Vijeću i izložiti svoj program rada, te odgovarati na pitanja.

Nakon javnog natječaja i razgovora s kandidatima, prijedloge za imenovanja sastavlja glavni ravnatelj. Za imenovanje ravnatelja podružnica potrebno je najmanje šest glasova Programskog vijeća, koje ne može glasovati o kandidatu kojeg nije predložio glavni ravnatelj.

Prema Statutu HRT-a ravnatelji podružnica biraju se na četiri godine, a rukovode radijom, televizijom i Glazbenom proizvodnjom.

Za ravnatelje HRT-ovih podružnica mogu se natjecati hrvatski državljani, koji nisu stranački ili državni dužnosnici, a imaju visoku stručnu spremu, najmanje pet godina radnog iskustva, te organizacije i rukovodne sposobnosti. Osim toga moraju poznavati tehnologije proizvodnje i emitiranja, te znati jedan svjetski jezik.

Pročitajte više