Proizvođač iPhonea obustavio proizvodnju u kineskim gradovima u lockdownu

JEDAN OD glavnih proizvođača iPhonea postao je još jedna u nizu kompanija koje su obustavile svoje poslovanje zbog lockdowna u Šangaju. Tehnološka tvrtka Pegatron je priopćila da je privremeno obustavila proizvodnju u dvije svoje tvornice u Kini.

Kineske vlasti su jučer ublažile neke od mjera protiv suzbijanja pandemije koronavirusa koje su uvedene u Šangaju. To znači da će neki od stanovnika tog grada moći prvi put nakon nekoliko tjedana napustiti svoje domove, piše BBC.

U Šangaju, važnom proizvodnom i financijskom središtu Kine, lockdown je uveden krajem ožujka nakon porasta broja novozaraženih.

"To će stvoriti probleme u lancu opskrbe iPhonea"

Pegatron je priopćio da je obustavio rad u tvornicama u Šangaju i Kunshanu "zbog mjera koje su uvele lokalne vlasti". Dodao je da će surađivati ​​s vlastima "kako bi se moglo nastaviti s proizvodnjom što je prije moguće".

Dan Ives, analitičar investicijske tvrtke Wedbush Securities, smatra da će ove obustave rada utjecati na proizvodnju.

"Pegatron je dodao ulje na vatru opskrbnog lanca za Apple i druge dijelove iPhone strukture. To će stvoriti probleme u lancu opskrbe iPhonea", kazao je Ives.

Tajvanska tvrtka Foxconn, koja također sastavlja iPhone za Apple, obustavila je prošlog mjeseca svoju proizvodnju u Shenzhenu. Prebacila je većinu proizvodnje u druge tvornice. U Shenzenu su nastavili raditi samo oni zaposlenici koji su mogli živjeti i raditi u tvornici.

Pročitajte više