PROJEKCIJOM NAJBOLJIH FILMOVA ZAVRŠAVA REVIJA AMATERSKOG FILMA

Revija amaterskog filma (RAF), koja je počela 2. ožujka, završava danas u Zagrebu cjelonoćnim partyjem u OTV domu, gdje su uz nastupe domaćih i inozemnih DJa, prikazani filmovi koje je publika ocijenila najboljima.

Party, kojim se zatvara 2. RAF, organiziran je u tri prostorije s različitim vrstama klupske glazbe, od drum´n´bassa do junglea.

U sedam dana Revije na 11 gradskih lokacija prikazano je 115 filmova iz 10 europskih zemalja.

Završne večeri prikazano je tridesetak filmova po izboru publike, no, u skladu s politikom organizatora koji ne rade izbor filmova koji se prijave na Reviju, već ih prikazuju sve, neće biti dodjela nagrada niti će se posebno izdvajati film s najviše glasova.

Osim što su odabrani za završnu večer, filmovi koji su dobili najviše glasova publike kao jedinog meritornog žirija, uskoro kreću na turneju po hrvatskim gradovima, rekao je Ranko Vučinić, predstavnik za medije RAF-a.

Filmove s ovogodišnje Revije pogledalo je oko tisuću ljudi, procijenio je Vučinić, izrazivši zadovoljstvo tim brojem, s obzirom da su se projekcije održavale u centrima za kulturu, a ne kao prošle godine u klubovima.

Na jučerašnjoj projekciji u Kino-klubu Zagreb zanimanje je bilo toliko da su ljudi ostajali ispred vrata dvorane, dodao je. Vučinić je i najavio da će se Revija kao projekt u idućih godinu dana predstaviti na više inozemnih i domaćih festivala.

U popratnom programu Revije održale su se projekcije aktivističkih filmova i filmova o ljudskim pravima te video radionice.

Organizatori RAF-a su zagrebačke udruge Postpesimisti i Autonomni kulturni centar ´Attack´.

Pročitajte više