Pronađen vozač koji je sletio u rijeku i ostavio putnika. Objavljeni novi detalji

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/PIXSELL

Pronađen je i uhićen 37-godišnjak koji je za vikend skrivio prometnu nesreću sletjevši Hondom u rijeku Veličanku u okolici Požege.

Pronađen je, kako je potvrdila policija, oko 12:30 u blizini mjesta Radovanci pokraj Velike, također nedaleko Požege.

37-godišnjak je uhićen i priveden u prostorije policije te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu" i "Nepružanje pomoći".

Policajci su ga, prema neslužbenim informacijama, zatekli dok je hodao duž lokalne ceste. Odmah je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje. Na licu mjesta se moglo čuti da se ovih dana skrivao po okolnim kućama, javlja N1 koji dodaje i kako policija sada provjerava jeli mu u bijegu netko pomagao. 

Nakon uhićenja odveden je i na liječnički pregled budući da je u nedjelju sudjelovao u prometnoj nesreći. 

U nesreći teško ozlijeđen suvozač, navodno autostoper

Nesreća u kojoj je ovaj 37-godišnjak sudjelovao dogodila se u nedjelju ujutro na cesti Požega – Mihaljevc. Nakon sudara s VW Polom njegova je Honda njemačkih registracija završila u rijeci Veličanki, a nakon toga vozaču se izgubio svaki trag.

U nesreći je teške tjelesne ozljede zadobio 30-godišnji suvozač iz Honde, čovjek kojeg je 37-godišnjak navodno povezao jer je stopirao uz cestu. Spašavali su ga vozači koji su naišli netom nakon sudara. Vozač VW Pola u koji je Honda udarila lakše je ozlijeđen.

Iz PU požeško-slavonske bilo je odmah potvrđeno da se zna tko je osumnjičeni vozač. Riječ je upravo o uhićenom 37-godišnjaku koji je bio na privremenom radu u Njemačkoj. On je, u nedjelju ujutro zbog neprilagođene brzine prešao svojim vozilom u suprotnu prometnu traku i prednjim lijevim dijelom udario u prednji lijevi dio ‘Pola’ kojeg je vozio 70-godišnjak.

Policija i HGSS detaljno su pregledali više od 500 hektara terena, no onda su jutros dobili informaciju da je vozač u bijegu.

Sestra vozača koji je pobjegao kod pruge pronašla njegovu čarapu

Budući da 37-godišnjaku danima nije bilo traga, njegova obitelj je strahovala da je i sam teško stradao u prometnoj nesreći. 

"Mi smo vidjeli na portalu i tamo smo prepoznali auto. Onda smo kontaktirali s jednim policajcem koji je rekao da sumnja da je on", rekla je ranije sestra počinitelja za RTL Danas.

Obitelj je nakon nesreće odmah zvala na njegov mobitel, no on je bio isključen. "Mi ćemo se uključiti svi, tražit ćemo što više ljudi, prijatelja, rodbine, da više okončamo to", dodala je sestra.

Baka priča da je mladićeva sestra išla okolo i dozivala ga, no ništa. "Našla je jutros, kada je išla, kod pruge jednu čarapu", kaže baka, dodajući da su sigurni da je to njegova čarapa.

Suvozač teško ozlijeđen, ali izvan životne opasnosti

Suvozač koji je bio s njim u automobilu još je u bolnici. Ima teške tjelesne ozlijede, no izvan je životne opasnosti.

"Hospitaliziran je na Odjelu traumatologije, njegovo stanje je stabilno, no izvan je životne opasnosti", rekao je liječnik, dodajući da je od početka pri svijesti i da je dobrog općeg stanja.

Pročitajte više