Pronađena tijela Talijana i francuskog skijaša stradalih u lavini na granici

Ilustracija: Pixabay

Talijanski spasioci priopćili su da su danas izvukli tijela trojice Talijana koji su jučer nestali u lavini koja ih je zatrpala na francusko-talijanskoj granici te tijelo francuskog skijaša koji je smrtno stradao na tom području nakon pada. Francuski skijaš koji je skijao izvan označene staze, čiji se identitet ne navodi, pao je jučer sa stijene u provaliju i poginuo.

"Okolnosti nesreće se istražuju, ali poginuo je nakon pada", rekao je za AFP Tiziano Trevisan, glasnogovornik alpske službe spašavanja Valle d'Aoste.

Njegovo je tijelo prevezeno u talijansko skijalište Courmayeur, dodao je Trevisan.

Vodič skupine planinara uspio se izvući iz lavine

Ranije danas je rekao da su tijela trojice muškaraca, talijanskih državljana, nestalih jučer u lavini, pronađena danas dopodne i prevezena u Aostu.

Vodič te skupine planinara uspio se izvući iz lavine i priključiti se ekipi talijanskih spasilaca koji su otišli u potragu za njima. Trenutno je u bolnici, ali njegovo zdravstveno stanje ne zabrinjava, rekao je Trevisan.

Mjesto na kojem se dogodila nesreća, Pointe de la Golette, na visini od 3100 metara, na granici je Savoje i Doline Aoste. U nedjelju je šest osoba smrtno stradalo u lavini na ledenjaku Armancetteu, na Mont Blancu, u francuskom departmanu Gornjoj Savoji.

Pročitajte više