Pronađena tijela tri taoca u Gazi koje je oteo Hamas

Foto: Forum obitelji talaca

Tijela još tri izraelska taoca koje je Hamas oteo 7. listopada pronađena su u Gazi, priopćila je izraelska vojska.

Forum obitelji talaca kaže da su pronađena tijela Michela Nisenbauma, Hanana Yablonka i Oryoan Hernandeza Radouxa. Tijela su vraćena u Izrael zbog pokopa. 

"Njihov povratak na pokop predstavlja važan kraj za članove obitelji i moraju se uložiti napori da se svi ubijeni taoci vrate u Izrael", objavio je Forum obitelji talaca, piše Sky News.

Tijela su identificirali medicinski dužnosnici u Izraelskom nacionalnom forenzičkom institutu i izraelska policija, priopćila je vojska.

Tko su ubijeni taoci?

Michel Nisenbaum (59) bio je brazilsko-izraelski državljanin iz Sderota kojeg je oteo Hamas dok je pokušavao spasiti svoju četverogodišnju unuku, tvrdi skupina talaca. Imao je dvije kćeri i šestero unučadi, od kojih najmlađu nikada nije imao prilike upoznati.

"Hanan Yablonka (42) je iz Tel Aviva te je bio predan otac pun ljubavi. Bio je na festivalu Nova kada je otet 7. listopada" Oryon Hernandez Radoux (30) bio je francusko-meksički državljanin koji je došao na festival Nova sa svojom partnericom Shani Louk i njihovim prijateljem Keshetom Casarottijem. I Louka i Casarottija ubili su militanti Hamasa", tvrdi skupina talaca.

Prošli tjedan u Gazi su otkrivena tijela još četiri izraelska taoca - Rona Benjamina (53), Itzhaka Gelerentera (56), Amita Buskila (28) i Shani Louk (22).

Izrael: Još je 100 talaca u Gazi

Otprilike polovica talaca otetih 7. listopada je oslobođena, većina u zamjeni za palestinske zarobljenike koje je Izrael držao tijekom jednotjednog prekida vatre u studenom.

Izrael kaže da je oko 100 talaca još uvijek zatočeno u Gazi, zajedno s tijelima još tridesetak. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je kako će eliminirati Hamas i vratiti sve taoce, ali je malo napredovao.

Suočen je s pritiskom da podnese ostavku, a SAD je zaprijetio smanjenjem potpore zbog humanitarne situacije u Gazi.

Pročitajte više