Policija ne zna gdje je lijepa fra Šimina bankarica, ali mi znamo: Preselila u Spinut, vozi Mercedes

Foto: Hina

JASMINA BILONIĆ, nepravomoćno osuđena za zlouporabu i nestanak 10 milijuna kuna Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Baške Vode zajedno s tamošnjim župnikom fra Šimom Nimcom, trebala se pojaviti kao svjedokinja u postupku kojeg crkva u Zagrebu vodi protiv fra Šiminog prijatelja radi pozajmice od milijun i pol kuna.

Nije došla, a ispostavilo se da ni policija ne zna gdje je nakon što su joj po službenoj dužnosti odjavili prebivalište koncem 2014. godine.

Branitelj Jasmine Bilonić zadnji put je kontaktirao s njom kada su pisali žalbu na presudu, od tada se nisu čuli pa ni on ne zna gdje je.

U splitskoj policiji ništa nam konkretno nisu mogli kazati, tek da je svatko dužan prijaviti promjenu prebivališta i boravišta. Kako se protiv nje vodi kazneni postupak, Bilonić ima obavezu i sudu prijaviti svaku promjenu adrese stanovanja.

Bilonić je, inače, prije nešto više od godinu dana doselila u Spinut u novoizgrađeni stambeni objekt u Teslinoj ulici. Susjedi je viđaju u dućanu i za upravljačem sivog Mercedesa daruvarskih registracija. 

Vrhovni sud još nije odlučio o žalbama na presudu koju je sudac Slavko Lozina objavio koncem 2014. godine. Fra Šime suđen je na dvije, a Bilonić na godinu i devet mjeseci zatvora.

Pročitajte više