Propali pregovori o predaji liječnika optuženog za smrt Michaela Jacksona

PROPALI su pregovori u kojima su odvjetnici dr. Conrada Murraya, liječnika optuženog za smrt pop zvijezde Michaela Jacksona, pokušali dogovoriti uvjete predaje vlastima u Los Angelesu, prenosi TV mreža CNN, podsjećajući da se Murray  vlastima trebao predati danas.

Još nije posve jasno gdje su zapeli dogovori između tužitelja i Murrayevog odvjetničkog tima o uvjetima predaje, izjavio je mreži odvjetnik optuženog liječnika Ed Chernoff, no on je potvrdio kako po svaku cijenu želi izbjeći mogućnost da njegov klijent prodefilira pred gomilom novinara i TV kamera s lisičinama na rukama.

No čini se da ta mogućnost za sada nije izbjegnuta, a neimenovani su izvori TV mreži potvrdili kako tužba protiv Murraya još nije podnesena, no to će se, dodali su, obaviti u bliskoj budućnosti.

Murrayevi odvjetnici inzistiraju na predaji, a ne uhićenju

Odvjetnik Chernoff novinarima je izjavio kako se sa državnim tužiteljem distrikta Los Angeles Davidom Walgrenom složio oko potrebe da ovaj pravni slučaj bude efikasno riješen, no upozorio je da bi "uhićenje njegovog klijenta bilo nepotrebno trošenje vremena, novca i resursa“.

"Mi smo tužiteljima jasno stavili do znanja: recite kada i gdje i mi ćemo doći s našim klijentom. Siguran sam da se takvo što može dogovoriti", kazao je Chernoff.

Conrad Murray je prošloga tjedna stigao u Los Angeles iz svojega doma u Houstonu kako bi se suočio s optužbama za smrt pop zvijezde, čiji je bio osobni liječnik posljednjih nekoliko mjeseci prije Jacksonove smrti.

Jackson umro od akutnog trovanja kombinacijom tableta za spavanje

Murray je još ranije policijskim istražiteljima prilikom saslušanja izjavio da Michaelu Jacksonu na dan smrti prepisao tablete za spavanje te da je nakratko napustio sobu kada je Jackson konačno zaspao pod utjecajem tableta.

Kada se vratio u sobu Jackson više nije disao, izjavio je Murray, dodajući kako je odmah potom pozvao hitnu pomoć.

Prema rezultatima obdukcije, Jackson je umro od akutnog trovanja kombinacijom tableta za spavanje, a za njegovu je smrt osumnjičen dr. Conrad Murray.

Pročitajte više