Propao prosvjed u Rijeci: Sindikalni čelnici koji ne žele prosvjedovati neka se povuku

JEDINI sindikalni prosvjed koji se na Praznik rada održavao ove godine u Hrvatskoj bio je onaj u organizaciji Sindikata Istre i Kvarnera, a sudeći prema samo 50-ak ljudi koji su se okupili, i on je neslavno propao.

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera na Korzu je rekao kako je danas bilo najpotrebnije prosvjedovati. "Prvomajski sindikalni prosvjedi nikad  bili potrebniji nego što su danas i zato ostalim sindikalistima koji nam se nisu pridružili ili organizirali vlastiti prosvjed poručujem da se maknu sa sindikalne scene", kazao je Bruno Bulić i ostale sindikalne čelnike nazvao "gorim otrovom za državu nego što su Vlada i bogataši".

Istaknuo je kako su po riječkim tvrtkama podijelili 3 tisuće letaka za prosvjed te dodao kako bi radnici već morali shvatiti da nema sindikalizma bez radničke svijesti. Smatra kako u Hrvatskoj vlada okrutni liberalni kapitalizam te da radnici moraju shvatiti da ne postoji gornja granica bogatstva i pohlepe, kao što ne postoji niti donja granica bijede i siromaštva.

Na prosvjed je došao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Za Novi list je kazao da je na skup došao kao građanin te da ne može komentirati zato je odaziv bio tako slab. "Činjenica je da su sindikati godinama zapostavljali 1. maj, a 90-ih godina su ga se čak bili i odrekli", kazao je Obersnel i dodao kako je to bio razlog da SDP preuzme organiziranje prvomajske proslave na Ronjgima. Na toj proslavi su se mogli vidjeti i drugi viđeniji riječki SDP-ovci kao i župan Zlatko Komadina.

Pročitajte više