Propovijed: Tko glasa za Josipovića ostat će bez blagoslova, ispovijedi i posljednje pomasti

"ODABERETE li ime Ive Josipovića, obećavam vam da će vam biti uskraćen blagoslov kuća u ovoj godini. Vaš će grijeh biti toliki da ćemo vam uskratiti odrješenje pri sakramentu ispovijedi, nećete se moći pričestiti i djeca vam neće biti krštena. U bolesti će vam biti uskraćeno pravo na pokajanje i pomast. A kada u tome grijehu umrete, crkvena zvona vas neće ispratiti, niti će vas katolički svećenik sprovesti", tako je glasila nedjeljna propovijed u župnoj crkvi Svih svetih u mjestu Aržano u Općini Cista Provo, koju je predvodio župnik Ante Čipčić. Župnik je u razgovoru za Index potvrdio sadržaj svoje propovijedi govoreći kako u tome ne vidi ništa čudno.

Onaj tko je glasao za Josipovića sam je to tražio!

Jedna od vjernica, koja je bila nazočna na nedjeljnoj misi ispričala nam je kako je župnik poziv da se glasa za Milana Bandića prije nalikovao na "kletvu" nego na tumačenje evanđelja. Isto tako umjesto eventualnog oprosta takvog grijeha don Čipčić nabrajao je samo posljedice tog čina.

"Pa, znate za koga mi glasamo. Uostalom onaj tko je glasao za Josipovića sam to traži, jer je on nevjernik. Isto tako ne možete reći da vam je sadržaj moje mise prepričao vjernik, jer vjernik ne govori vani što se u unutar kuće govori", potvrdio je za Index don Čipčić dodajući kako je sasvim normalno i očekivano da će Crkva ne samo zaokružiti Bandića na izborima nego i agitirati za njega. Župnik u Aržanu tvrdi i dalje kako su za Josipovića glasali isključivo nevjernici.

Samo je 16 posto Hrvata vjernika

Na izravni upit Indexa zar je moguće da je više od 60 posto Hrvata nevjernika, don Čipčić je dao zanimljiv odgovor.

"Samo je 16 posto Hrvata vjernika. To su vam oni koji redovno idu na misu", zaključio je razgovor don Čipčić. Podsjetimo, službeni Kaptol je podržavao predsjedničkog kandidata Milana Bandića, a kardinal Bozanić primio ga je u dvosatni razgovor nekoliko dana prije izbora. Glas Koncila nakon izbora izrazio je žaljenje zbog pobjede Ive Josipovića.

U Općini Cista Provo čak 90 posto glasača vidjelo je Bandića kao novog predsjednika odnosno izborni gubitnik dobio je 1.282 glasova. Svega 130 glasača bilo je za Josipovića, a čini se da su tako ostali i bez blagoslova, krštenja, pomasti....

Pročitajte više