Proširena istraga: Mamići podmitili suce s oko 400 tisuća eura?

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

KAKO neslužbeno doznajemo, do uhićenja sudaca došlo je u sklopu proširenja istrage protiv Mamića, koje se sumnjiči za davanje mita i trgovanje utjecajem.

Istragom je obuhvaćeno šest osoba, tri suca, Tadić i braća Mamić. Suci i Tadić bit će prevezeni u Zagreb gdje će ih ispitati Uskok.

Stavlja im se na teret većina onoga što je Mamić i pisao na Facebooku, a ukupna cifra kojom su sudci podmićeni je oko 400 tisuća eura. Doznajemo da bi suci u popodnevnim satima trebali stići na zagrebačke Oranice.

> Uhićena tri suca koje je Mamić optužio za korupciju te Drago Tadić. Oglasio se Mamić

Podsjećamo, jutros je u Osijeku počela akcija uhićenja sudaca povezanih sa slučajem Zdravka Mamića koji ih je teško optužio za korupciju. Kako neslužbeno doznaje Index, privedena su tri suca - Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić. Čeka se službena potvrda.

 

Zdravko Mamić: Zoran Mamić i Drago Tadić su Vekiću dali 100 tisuća eura

Među onima koje je optužio za uzimanje mita je i sudac Županijskog suda u Osijeku koji ga je osudio.

Mamić je ranije tvrdio da je uz pomoć Zorana Mamića i Drage Tadića za odbacivanje optužnice Vekiću dao 100 tisuća eura. Pola toga iznosa je navodno bilo namijenjeno Kvesiću.

Vrhovni sud, podsjetimo, potvrdio je presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Obojica se nalaze u BiH, čije državljanstvo imaju. 

Pročitajte više