Prosvjed na splitskom Žnjanu protiv proširenja ceste. "Radovi će ugroziti apartmane"

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Skupina građana splitskog kotara Žnjan danas je mirnim prosvjedom izrazila nezadovoljstvo jer se radovima na proširenju ulice Put Žnjana ugrožava promet, dovode u opasnost djeca i onemogućava pristup vozilima hitne medicinske pomoći i vatrogascima.

"Sadašnjom regulacijom prometa ulicom Put Žnjana nemoguć je pravodoban dolazak vozila hitne pomoći i vatrogasaca, što može izazvati tragične posljedice," rekla je Davorka Jurišić, stanarka u ulici Put Žnjana. Istaknuvši kako će radovi u ulici trajati 10 mjeseci, ustvrdila je da će to ugroziti egzistenciju stanovnika koji se bave iznajmljivanjem apartmana i pozvala gradske vlasti da privremeno obustave radove na proširenju.

Prosvjednici traže da se prvo izgradi put koji bi tu ulicu spojio s Bračkom ulicom, što bi normaliziralo promet ulicom i uklonilo sigurnosne rizike zbog sadašnjeg prometnog začepljenja. Predsjednik stranke Centar u kotaru Žnjan Tonči Vatavuk pozvao je građane na strpljenje odbacivši zahtjev za izgradnjom puta koji bi bio spoj s Bračkom ulicom jer takvo što nije predviđeno urbanističkim planom.

"Sadašnje neugodno stanje trajat će do 15. lipnja, a nakon toga preko jedne privatne parcele izgradit će se privremeni put kojim će građani moći doći na Šetalište Ivana Pavla Drugog na Žnjanu" kazao je Vatavuk istaknuvši da je više puta pregovarao s gradskim vlastima o pronalaženju rješenja za Put Žnjana.

Pročitajte više