Prosvjed stanovnika sinjskih sela zbog odlagališta otpada u Mojanci

SKUPINA stanovnika sinjskih sela Turjaka i Brnaza, te dijela dicmanskog naselja Sičana, jutros je blokirala ulaz komunalnim vozilima u gradsko odlagalište kućnog i drugog otpada u Mojanci pokraj Kukuzovca, na kojemu se odlaže otpad iz Sinja i Trilja, te općina Dicmo, Otok i Hrvace.

To su, kako ističu prosvjednici, učinili zato što nije poštivan dogovor postignut u veljači prošle godine između predstavnika navedenih sela, komunalnog poduzeća "Vodovod i čistoća", te gradske uprave Sinja, s kojim su se suglasile i druge jedinice lokalne samouprave cetinskoga kraja.

Tada je, naime, dogovoreno da će se do današnjega dana pronaći druga lokacija za odlagalište, s tim da se staro propisno održava svakodnevnim zatrpavanjem otpada zemljom, kako se ne bi širili neugodni i štetni plinovi i mirisi.

Sinjski gradonačelnik Mate Jukić sa suradnicima i predstavnicima Komunalnog poduzeća prije podne je došao do odlagališta i neuspješno pokušao odvratiti prosvjednike od blokade. Također je najavio da će sazvati sastanak Koordinacije gradonačelnika i načelnika općina cetinskoga kraja radi dogovora o daljnjim koracima u rješavanju tog pitanja.

Pročitajte više