Prosvjedni skup protiv zabrane ribolova u Raškom zaljevu

DVJESTOTINJAK članova sportskih ribolovnih udruga i stanovnika istarske općine Raše prosvjedovali su danas na rivi blizu luke Bršice protiv zabrane ribolova u Raškom zaljevu te su zatražili izmjenu Pravilnika o posebnim staništima riba kojim je zabranjen ribolov u Raškom zaljevu.

Prosvjed je organiziralo pet sportskih ribolovnih udruga iz Labina i jedna iz Marčane.

Ribolovci okoliš nisu uništavali, nego čuvali, rekao je načelnik raške općine Josip Knapić i najavio "sva demokratska sredstva" u borbi za povratak tog zaljeva ribolovcima.

Istaknuo je da je već razgovarao s pomoćnikom ministra Ivanom Katavićem, koji je taj skup "htio spriječiti lijepim riječima i odlaganjem".

"Ići ćemo do kraja jer - dok oni nama zabranjuju ribolov - na drugoj strani Zaljeva imamo kamenolom. Da je bilo po njihovu, bio bi i na ovoj strani", istaknuo je Knapić.

Sudionicima mirnog prosvjeda govorili su i saborski zastupnik SDP-a Anton Peruško i IDS-ov saborski zastupnik Valter Poropat, koji je istaknuo da su organizatori prosvjeda na današnji skup pozvali i predstavnike Ministarstva poljoprivrede, no oni se nisu odazvali.

"Nisu se odazvali očito jer nemaju nikakvih argumenata za zatvaranje kanala", dodao je Poropat.

Pročitajte više