Prosvjednici protiv Trumpa pozvali na bojkot Ubera

Foto: Hina

PROSVJEDNICI protiv Trumpa putem društvenih mreža pozvali na brisanje Uberove aplikacije s pametnih telefona.

U subotu navečer, savez Newyorških taksista je naložio svojim taksistima da sudjeluju u prosvjedu protiv Trumpa tako što neće uzimati putnike iz zračne luke.

Uber je ipak poslao svoje vozače i isključio povećane cijene. S obzirom na činjenicu da je direktor Ubera, Travis Kalanick, nedavno postao Trumpov savjetnik prosvjednici su to shvatili kako podržavanje najnovijih Trumpovih mjera kojima se muslimanima iz nekih zemalja zabranjuje ulazak u SAD.

#deletuber Tweets

Direktor Ubera - Trumpov savjetnik

Tako su prosvjednici imali razne tweetove o Uberu:

"Taksisti prosvjeduju na JFK-u protiv zabrane  muslimanima. Uber, čiji je direktor Trumpov savjetnik ne štrajka nego daje potporu zabrani. Delete, delete, delete," napisala je Meredith Whitaker na svom Twitter profilu.

Prosvjednici smatraju kako će tako Uber osjetiti razliku u poslovanju te tvrde da moraju paziti kamo usmjeravaju svoj novac.

Direktor Ubera pak na Facebooku ima drukčiju priču. Napisao je kako je velik broj njegovih vozača iz zemalja koje se pogođene novom Trumpovom zabranom te da uzimaju godišnji da bi otišli natrag u svoju zemlju vidjeti svoju obitelj.

Uber tvrdi kako pokušavaju kompenzirati štetu vozačima


Dodao je kako tvrtka radi na načinu kojim će kompenzirati štetu vozačima koji su pogođeni ovom mjerom zbog koje se neće moći vratiti u SAD. Rekao je da se nada kako će tvrtka moći nadoknaditi dio financijskog stresa i komplikacija koje su nastale podrškom njihovim obiteljima i tako što će im staviti hranu na stol.

Direktor Ubera je potom u nedjelju objavio kako je njegova tvrtka odvojila 3 milijuna dolara za pravne troškove kojima će pomagati vozačima pri imigracijskim i problemima s prevođenjem. Uz to, omogućit će im i pravnu i imigracijsku pomoć koja će im biti dostupna 24 sata na dan.

Kako piše New York Post, glasnogovornik Ubera je izjavio da se ovdje radi samo o jednom velikom nesporazumu:

"Žao nam je zbog našeg tweeta koji je pušten ranije, njegova namjena nije bila da ometa prosvjed. Samo smo htjeli da ljudi saznaju kako mogu koristiti Uber za dolazak i odlazak s JFK-a i to po normalnim cijenama, posebno te večeri."

Do nedjelje, taksisti su prestali prosvjedovati na JFK-u te su se preselili na drugu lokaciju.
 

Pročitajte više