Policija istražuje prijetnju protivnicima Istanbulske na Fejsu: "Dolazim da vas pocmekam dobrim rafalom"

Foto: Facebook

NA FEJS profilu podrške Bruni Esih (kojim ne upravlja sama Bruna Esih, što je u više navrata objašnjavala u medijima) u subotu poslijepodne pojavio se prijeteći komentar.

U komentaru upućenom s Fejs profila jedne osječke profesorice, za koji je nejasno je li pravi ili lažan, upućena je prijetnja onima koji su najavili dolazak na prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije najavljen za subotu u Zagrebu.  
 

U komentaru koji je naknadno obrisan je pisalo: "Koliko budala ima ovdje. Ja dolazim, ali kao sotona da vas sve pocmekam dobrim rafalom. Treba sve vas u duboku jamu."

 
 
 
Osječka policija nam je potvrdila da je u tijeku kriminalistička istraga cijelog slučaja, a više detalja bit će poznato, kako kažu, nakon završetka istrage. "Prijavljen je govor mržnje koji se pojavio na društvenim mrežama, kriminalističko istraživanje je u tijeku pa očekujemo više detalja po završetku istrage", potvrđeno je za Index u osječkoj policiji. 
 
Profesoricu smo potražili u školi u kojoj radi. Tamo smo doznali da je na bolovanju. 
 
"Profesorica je na bolovanju, ja ne bih htio dati nikakve izjavu. Policija je preuzela slučaj i radi se o kaznenoj prijavi i oni to odrađuju. Ja ne znam o čemu se radi, a dobio sam i naputak od ministarstva i pročelništva da se ne očitujem dok se ne provede istraga", za Index je kazao ravnatelj Graditeljsko-geodetske škole Osijek Darko Pšihistal.

Pročitajte više