Protiv Bushova posjeta 100.000 potpisa, na nogama 14.000 policajaca

PETICIJA sa 100.000 potpisa protiv posjeta američkog predsjednika Georgea W. Busha Londonu predana je u ponedjeljak ujutro u ured premijera Tonya Blaira, priopćila je udruga "Stop the War".

Potpisnici peticije su ocijenili da "američki predsjednik nije dobrodošao u Velikoj Britaniji i nije trebao biti pozvan", precizirao je glasnogovornik udruge.

"Tom peticijom želimo američkom predsjedniku reći da je taj rat jedna strašna i neopravdana pogreška koju treba ispraviti", kazao je Ron Kovic, američki veteran vijetnamskog rata koji je inspirirao film "Rođen 4. srpnja" redatelja Olivera Stonea.

Prema njegovim riječima, taj je rat "pogrešan od samog početka", a "ono što se sada dešava u Iraku je odraz košmara koji smo proživjeli u Vijetnamu".

Prosvjedi protiv Busha održavat će se u Velikoj Britaniji tijekom cijelog trodnevnog posjeta a najveći se prosvjed očekuje u četvrtak.

Bushov posjet predstavlja izazov britanskim sigurnosnim službama koje tvrde da se radi o najvećoj ikada poduzetoj sigurnosnoj operaciji u kojoj će sudjelovati 14.000 policajaca.

Pročitajte više