Protiv supruga Mije Begović podignuta optužnica za prevaru

PROTIV supruga glumice Mije Begović, Željka Žnidarića i njegovog sina Borne Žnidarića Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu. Naime, tužiteljstvo oca i sina Žnidarić sumnjiči da su u namjeri ostvarivanja materijalne koristi za svoju tvrtku Euroing d.o.o. za iznos od 269.758,57 kuna prevarili Marinka Šimičeva iz Zadra tako što su se uknjižili na njegovo zemljište, a njemu izdali bianco mjenicu bez pokrića, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što su s Marinkom Šimićevim još 1991. godine zaključili Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta te mu neistinito prikazali da će u roku od dvije godine izgraditi, a potom mu predati u vlasništvo i posjed poslovni prostor površine 30 metara četvornih, Žnidarići su u katastru ishodili prava vlasništva nakon čega su se na to zemljište uknjižili.

"Nismo dobili obećano"

Kao instrument osiguranja novčane naknade Šimićevu su izdali bianco zadužnicu na iznos od 300 tisuća kuna iako su znali da za taj iznos nema pokrića, odnosno da se Šimićev neće moći naplatiti jer na računima njihovog trgovačkog društva nije bilo sredstava. Tijekom proteklih godina Šimićev je preko svog odvjetnika u više navrata kontaktirao Žnidariće i potraživao naknadu duga, no dobivao je samo obećanja koja se ni do danas nisu ispunila pa je sve završilo prijavom ODO-u i policiji.

Željko Žnidarić nije htio ništa komentirati, samo je kazao da "nije u redu da netko ucjenjuje nakon čega se diže optužnica".

Marinko Šimićev koji je slučaj prijavio policiji kazao je da ovdje nije riječ o nikakvim ucjenama već o činjenici da je sa Žnidarićem imao ugovor koji on nije ispoštovao. "U zamjenu za moje zemljište u Diklu koje je on prepisao na sebe trebali smo dobiti poslovni prostor koji nismo dobili kada je bilo obećano. Ovo je sada ishod koji se trebao dogoditi", kazao je.

Pročitajte više