Protojerej Azap: Odbacimo starog čovjeka mržnjom razrovanog uma

Ilustracija: FAH

SVEČANIM uskrsnim liturgijama služenim u pravoslavnim crkvama te okupljanjima u obiteljima, vjernici pravoslavne vjeroispovijesti blagdan Usksra proslavljaju u Vukovarsko-srijemskoj županiji.  

U vinkovačkom hramu Silaska sv. Duha na apostole uskrsnu litrugiju služio je vinkovački paroh, protojerej-stavrofor Predrag Azap.

"Uskrs je praznik koji pada u vrijeme kada se priroda budi i predstavlja nam se sa novim, blistavim izgledom. Tako bi trebalo da i mi, ljudi, Uskrs dočekamo u novom ruhu, u ruhu nove, blagodatne i blagoslovljene želje da se smirimo, pokajemo i promijenimo. Da kao novi, odgovorni i prema sebi i prema Bogu i prema našoj braći, nastavimo svoj život, zauvijek odbacujući starog čovjeka mržnjom razrovanog uma, onog koji je zarobljen strastima i lošim osobinama", poručio je vjernicima paroh Predrag Azap.

O novim ljudima


Podsjetivši kako ove godine Uskrs na isti dan blaguju svi kršćani, pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti, pozvao je vjernike da postanu "novi ljudi, okupani i oživljeni u Kristu Bogočovjeku".

Svečana liturgijska slavlja služena su u vukovarskim hramovima Sv. Oca Nikolaja u središtu grada, Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi kao i u Hramu Sv. Stefana Dečanskog u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju.

Svečane uskrsne liturgije služene su i u ostalim pravoslavnim crkvama u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Pročitajte više