U Lici jedan čovjek pronašao "zvončić", a drugi ručnu bombu

ILustracija: Pixsell/Hrvoje Jelavic

POLICAJCI za protueksplozijsku zaštitu intervenirali su jučer u Lici tri puta - na mjestima pronalaska kazetne bombice "zvončića" i ručne bombe te pri dragovoljnoj predaji ilegalnog naoružanja, priopćila je danas Policijska uprava iz Gospića. Na otvorenom prostoru blizu mjesta Lički Novi jedan je građanin policiji prijavio pronalazak kazetne bombice KB-1, tzv. zvončića, dok je drugi u mjestu Konjsko Brdo pronašao ručnu bombu M-75.

"I kazetnu bombicu i ručnu bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uništio na mjestima pronalaska", stoji u priopćenju uz napomenu da su pritom bile poduzete sve potrebne sigurnosne mjere. U Gospiću je građanin dragovoljno predao automatsku pušku, pušku s užlijebljenim cijevima, 474 komada raznog streljiva i dva spremnika za automatsku pušku.

"Još uvijek imamo zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz Drugog svjetskog rata"

Policajac za protueksplozijsku zaštitu svo navedeno oružje uskladištio je do uništenja. Iz ličko-senjske policije poručuju da na području njihove županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz Drugog svjetskog rata, što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca.

Kako je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna, policija još jednom poziva sve koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Pročitajte više