Pruge u Hrvatskoj prohodne, promet otežan zbog kvarova na vlakovima

SVE PRUGE u Hrvatskoj su prohodne, no promet je otežan, a vlakovi kasne jer su niske temperature i snijeg koji je ´ledio´ vlakove uzrokovale 17 kvarova na lokomotivama i elektromotornim vlakovima koji su zbog toga izbačeni iz prometa, priopćio je popodne HŽ.

Vlak ´Marjan´ iz Splita očekuje se u Zagrebu s više od dva sata zakašnjenja, međunarodni vlakovi prema Rijeci kasnili su oko sat i pol, a najviše je kasnio, oko četiri sata, vlak ´Venecija ekspres´ prema Budimpešti te vlakovi prema Vinkovcima i obratno, priopćile su Hrvatske željeznice.

Velike količine snijega onemogućile su redovito čišćenje skretnica na Glavnom kolodvoru u Zagrebu i u Dugom Selu, pa su prigradski vlakovi jutros kasnili sat vremena. Osam pari prigradskih vlakova koji su izvan uporabe zbog kvarova elektromotornih garnitura zamijenio je jedan elektromotorni vlak i dva vlaka s pet klasičnih vagona, izvijestio je HŽ.

U priopćenju se ističe da radionice čine sve kako bi osposobile zamrznute vlakove. Do tada će prigradski vlakovi voziti po privremenu voznom redu s pomacima od pola sata u odnosu prema redovitu voznom redu.

Hrvatske željeznice ispričavaju se svim putnicima zbog teškoća u prometu i mole građane za strpljivost.

Pročitajte više