Prva UMTS usluga u Hrvatskoj

VIPnet od danas, mjesec dana nakon potpisivanja Ugovora o koncesiji nudi prvu komercijalnu UMTS uslugu: City Broadband. Nova tarifa uz Vodafone Mobile Connect – UMTS karticu prilagođena je stalnom Internet pristupu.

Na VIPnetovoj UMTS mreži Vodafone Mobile Connect – UMTS kartica omogućava bežični pristup Internetu i uredskoj mreži s prijenosnog računala brzinom do 384 kbps. To je brzina i do 7 puta veća od one koju omogućava GPRS. Nova podatkovna kartica osim što omogućuje velike brrzine i tako povećava produktivnost, jednostavna je za korištenje.

City Broadband usluga je dostupna u 91 gradu, tzv. city zonama. Mjesečna pretplata na City Broadband iznosi 191 kn (s PDV-om). Usluga uključuje 512 MB prijenosa podataka u zoni koju korisnik sam odabere (gdje će koristiti uslugu). Dodatni prijenos podataka kao i prijenos na području izvan odabrane zone naplaćuje se 0,91 kn/100kB.

"Uz City Broadband i naše Vodafone Mobile Connect kartice te EDGE i UMTS tehnologiju VIPnet nudi najbrži, najjednostavniji i najdostupniji mobilni Internet u Hrvatskoj. Nema žica, nema pretplate na fiksnu liniju, nema čekanja na instalaciju a brzina omogućava kvalitetu rada jednaku onoj u uredu, stoga jednostavno zaboravite na fiksnu liniju" - rekao je Martin Lippautz, direktor Marketinga VIPneta.

U svijet treće generacije mobilne telefonije VIPnet je ušao već u travnju prošle godine kada je uveden EDGE. U listopadu 2004. VIPnetu je dodijeljena UMTS koncesija, a 16. prosinca 2004. potpisan je i koncesijski ugovor. VIPnet se koncesijskim ugovorom obavezao da će u roku od dvije godine postići populacijsku pokrivenost od 25%, a ta je pokrivenost gotovo već dostignuta sada, mjesec dana nakon potpisivanja ugovora.

UMTS mrežom pokrivena su četiri najveća grada – Osijek, Split, Rijeka i Zagreb. 

Od 1. siječnja VIPnet ima novog direktora Marketinga

Martin Lippautz karijeru je započeo 1993. u Odjelu marketinga Coca-Cole u Beču, gdje je bio zadužen za koordinaciju marketinških aktivnosti u srednjoj i istočnoj Europi. Godinu dana kasnije prelazi na položaj product manager u Renault Austria. Krajem 1997. prelazi u Mobilkom Austriu, na mjesto product managera za nove poslovne korisnike. 1998. unaprijeđen je na položaj voditelja Poslovne jedinice za "Paging", da bi krajem te godine postao voditelj Odjela za roaming. U srpnju 1999. prelazi u Connect Austria na mjesto asistenta predsjednika Uprave. 2000. postaje voditelj Odjela Marketing Mobilea, a godinu dana kasnije direktor Odjela za poslovne korisnike. U siječnju 2005. Martin Lippautz preuzima funkciju direktora Marketinga VIPneta.

Pročitajte više