Prva zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske

PRVA zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske s premijerima Mirkom Cvetkovićem i Aleksandrom Džombićem bit će održana u Banja Luci, javlja Tanjug.

Riječ je o prvoj sjednici dvije vlade, koje će postati uobičajene, kazao je šef Ureda za suradnju s medijima Vlade Srbije Milivoje Marković, dodavši kako će na sastanku biti potpisano nekoliko sporazuma i obrađeno nekoliko tema vezanih za ekonomsku suradnju u resorima poljoprivrede, energetike, prosvjete i znanosti.

Specijalne paralelne veze Beograda i Banja Luke

Iz vlade Republike Srpske poručuju kako je riječ o redovitim aktivnostima dvije vlade s ciljem poboljšanja ukupne suradnje, kako je i definirano Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama Srbije i RS. Krajem veljače u Beogradu je održan četvrti sastanak Vijeća za suradnju Srbije i Republike Srpske, uz prisustvo predsjednika Borisa Tadića, Milorada Dodika, premijera i ministara.

Tom prilikom je ocijenjeno da sastanak predstavlja korak u produbljivanju specijalnih paralelnih veza Beograda i Banja Luke, ali bez dovođenja u pitanje odnosa Srbije prema BiH i njenom integritetu.

Pročitajte više