Prvi dan trgovanja dionica TH-T-a završila na 380 kn

NA KRAJU prvog dana trgovanja dionicama TH-T-a, cijena istih bila je 380 kuna. Tako je svatko tko je prodao svoje dionice po završnoj cijeni postao bogatiji za 43 posto vrijednosti dionice.

Prva transakcija dionicama T-HT-a na Zagrebačkoj burzi obavljena je po cijeni od 402 kune za dionicu, a najveća cijena po kojoj je bila trgovana je 419 kuna. Nakon toga cijena dionice je pala. Najmanja cijena kojom se trgovalo bila je 370 kuna.

Tijekom dana je prodajom 609.831 dionice HT-a kroz skoro tri tisuće transakcija ostvaren promet od gotovo 238 milijuna kuna.

Dionice su u 10 sati uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke i Londonske burze. Ugovor o uvrštenju dionica potpisali su direktor Zagrebačke burze Roberto Motušić i predsjednik uprave i glavni izvršni direktor HT-a Ivica Mudrinić u hotelu Regent Esplanade.

Iako je najavljen mogući pad trgovinskog sustava, do toga ipak nije došlo. Jedini problem bile su zakrčene telefonske linije Središnje depozitarne agencije i nedostupnost internetske stranice Zagrebačke burze, a neko vrijeme i stranica poslovnih portala.

V.Š.

 

Pročitajte više