Prvi hrvatski internet časopis za javno zdravstvo

U HRVATSKOM zavodu za javno zdravstvo danas je predstavljen prvi hrvatski internet časopis o zdravstvenoj prevenciji Hrvatski časopis za javno zdravstvo (HČJZ) na portalu www.hcjz.hr.

HČJZ prvi omogućuje koordinaciju javnog zdravstva u cijeloj Hrvatskoj, a njegov je glavni urednik Slobodan Lang, rečeno je na predstavljanju.

HČJZ je nacionalni multidisciplinarni časopis koji koristi recenzije i otvoren je međunarodnoj suradnji. On obrađuje javno zdravstvo u Hrvatskoj putem izvornih članaka, pregleda stanja, izvješća, prikaza, osvrta, pitanja, novosti i podataka o svim aspektima prakse, znanosti i filozofije javnog zdravstva.

Časopis izdaju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar" sa županijskim zavodima za javno zdravstvo, preventivnim ustanovama i stručnim društvima iz preventive i javnog zdravstva. Partner u radu bit će mu Zbor novinara za zdravstvo i medicinu Hrvatskog novinarskog društva.

Objavljivanjem internet časopisa HZJZ zaokružuje korištenje elektronske komunikacije u hrvatskom javnom zdravstvu jer www.hzjz.hr informira o radu HZJZ-a, www.zdravlje.hr daje informacije stanovništvu, a www.hcjz.hr povezuje stručnjake i odgovorne za javno zdravstvo u cijeloj Hrvatskoj.

Pročitajte više